Mitt livs tonartshöjning

Nu börjar den på allvar, min resa mot föräldraskap. Om allt går vägen kommer jag att skapa en alldeles egen liten familj. Världens bästa familj.

6 dagar till testdag

Jag är så vansinnigt trött! Trots att jag la mig tidigt igår känns det som helt omöjligt att gå ur sängen. Jag vill helst varva sömn, tv-serier och Google hela dagen. Inte jobb. Det är dessutom en värstingdag och jag kommer inte vara hemma förrän efter sju. Hur gärna jag än vill stanna hemma så kommer det inte att hända. Jag har aldrig kunnat skolka. Jag skulle få så dåligt samvete. Jag stannar bara hemma om jag är sjuk "på riktigt", dvs mätbart sjuk som tex feber eller kräkning. 

Jag är lite nojig efter blödningen i söndags ändå. Varje gång jag går på toa är jag beredd på mer blod. Lutinus-tabletten "rinner ut" under förmiddagen och igår var jag helt säker på att det var en blödning. Det var det inte. Ovissheten är tuff, men det är inte jag. 

Jag har börjat få för mig att jag faktiskt är gravid. Det är så jäkla dumt, för om det visar sig att jag inte är det kommer jag att bli så besviken. Egentligen finns ju inga tecken på graviditet heller, så jag är bara knäpp. 

7 dagar till testdag

Igår hade jag en mindre blödning. Jag vet inte exakt när min ägglossning var, men sent fredag 17/2 eller tidigt lördag 18/2. Blödningen kom alltså 8-9 dagar efter ägglossning. Bara lite. Väldigt ljust rosa. Det borde vara för tidigt för mens. Kanske beror det på att slemhinnorna blir sköra av Lutinus. Kanske var det den där lilla blödningen en kan få när ägget fäster. Jag har fått måndag, 6/3 som testdag av kliniken. Jag kommer att testa lite tidigare, troligtvis till helgen. Det är en plågsam väntan. 

Jag blev först lite skärrad när jag såg att det kommit lite blod, men det gick snabbt över. På något sätt känns det skönt att kroppen reagerar. Eftersom graviditet inte är bekräftat så känns det inte som en förlust om det skulle fortsätta blöda. Då är det helt enkelt bara så att första försöket inte fungerade. Men. Jag tänker att det kanske faktiskt var en nidblödning. Det var inte i samband med att jag tog Lutinus, så det var inte pga att jag retade slemhinnan med hylsan och tabletten iaf. 


Förutom att jag är ruskigt redo att bli förälder skulle det vara skönt rent ekonomiskt att slippa göra fler försök. Jag har lagt ca 30.000:- så här långt. Jag klarar fler försök och är inställd på det, men tänk att kunna lägga pengarna på allt annat som kommer att behövas. 

Nu väntar jag på att kunna göra graviditetstest. Vid ett plus väntar ett ultraljud tre veckor senare. Vid ett minus startar väntan på mens och därmed ännu ett varv med Letrozol, ultraljud och Ovitrelle. Oavsett vad kommer framtiden innebära massor av väntan. Men. Det kommer vara värt precis allt. Alla pengar. All väntan. 

8 dagar till testdag

Nu har jag helt länsat internet på "tidiga graviditetssymptom". Det finns nog inte en tråd på Familjeliv eller Min bebis som jag inte läst. Jag vill inte läsa trådarna, men jag letar helt maniskt efter tecken på att första behandlingen funkade. Jag googlar och känner efter, men jag har ärligt talat inga andra symptom än dem som går att skylla på medicinerna. Ovitrellen bör ha gått ur kroppen, men om jag är gravid är det isf så tidigt att jag nog ändå inte skulle få positivt på graviditetstest. Enligt appen är jag i vecka 4 (3+3). Vänta, vänta, vänta.