Mitt livs tonartshöjning

Nu börjar den på allvar, min resa mot föräldraskap. Om allt går vägen kommer jag att skapa en alldeles egen liten familj. Världens bästa familj.

Laktulos?

Från https://www.1177.se/Halland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Vanliga-graviditetsbesvar/


"All glatt muskulatur slappnar av när man är gravid. Glatt muskulatur är de muskler som man inte kan styra med viljan och som finns i livmodern, men också i till exempel magmunnen och tarmarna. När de musklerna inte är lika strama som vanligt kan man få problem med halsbränna och förstoppning."

Jag säger inte mer än så, utan konstaterar bara att jag ska gå till Apoteket i morgon. 

Semester!

Nu har jag äntligen semester och det firade jag genom att byta om till mysbrallor så fort jag kom hem och därefter sova en timme. Jag har varit väldigt svullen om magen idag och har försökt dölja det genom att dra in den så gott jag kunnat, vilket inte alls känts särskilt behagligt. Väl hemma kunde jag äntligen låta magen puta ut bäst den vill. 


Jag skäms absolut inte över min mage, men för det första är det ingen "riktig" gravidmage och för det andra vill jag faktiskt inte att alla ska veta om min graviditet riktigt än. 

De ringde förresten från MVC igår. Mina provsvar gällande sköldkörteln hade kommit och allt såg bra ut. Jag kommer att stå kvar på samma Levaxindos, 50 mikrogram, iaf några veckor. Sen är det dags för ny provtagning. 

Snart...

Idag väntar en sju timmar lång arbetsdag, sen har jag äntligen semester! 


Jag vaknade nyss med hemsk huvudvärk. Jag försöker dra ner ytterligare på min kaffeförbrukning och det är inte det lättaste.  Jag dricker inte överdrivet mycket kaffe nu, men det skulle väl inte skada att minska ytterligare. Nu har jag iaf fått i mig mitt morgonkaffe, så abstinenshuvudvärken släpper förhoppningsvis snart. 

Igår handlade jag lite åt mormor. Jag var i en affär som jag aldrig handlar i annars. Där fanns en liten bokrea som jag stannade till vid och jag fyndade en barnbok. En bok som jag älskade från första stund och som jag för massor av år sen gav min lillebror i present - Else-Marie och småpapporna. Jag tycker att den på ett så kul sätt tar upp att familjer kan se olika ut. Else-Marie har inte bara en stor pappa som många andra, utan sju små i stället. Jag älskar böcker och har alltid gjort. Jag har redan börjat köpa böcker till min framtida avkomma. Mest på loppis, men jag har faktiskt beställt en viktig bok som kommer på posten idag tror jag. Jag berättar mer om den senare. En annan barnbok jag älskar är Grodan och kärleken. En bok som tar upp att en får älska vem en vill. Ett av mina senaste fynd är dock inte någon vacker eller tänkvärd historia. Det är en bok som skrämde slag på mig som barn och som jag hittade bland böcker som skulle kasseras på ett bibliotek. Buhuerna. Hemska varelser som stoppar en flicka i sin säck. Den slutar som väl är lyckligt iaf. 

Nej, nu måste jag sätta fart. Jag har bara målrakan kvar. Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kan kompa ut lite tidigare idag, men det återstår att se. Senast 13:20 bör jag lämna jobbet, för då är mina 40 timmar (+lite övertid) avklarade.