Mitt livs tonartshöjning

Nu börjar den på allvar, min resa mot föräldraskap. Om allt går vägen kommer jag att skapa en alldeles egen liten familj. Världens bästa familj.

Sammandragningar

Jag har haft sammandragningar ett tag, men de blir tydligare nu när magen börjar bli större. Magen blir hård som en basketboll och så håller  det i sig en kort stund. Ont gör det inte, men det är lite obehagligt. När jag läser om det står det att en del känner av sammandragningar även vid vila och jag är en av dem. Jag skulle nog säga att det oftast händer vid vila. 

Veckan då. Det blir lite extratid på jobbet även denna vecka. Jag behöver åka till däckfirman och skifta till vinterdäck (och eventuellt köpa nya vinterdäck tyvärr). På onsdag ska jag till mormor. Jag behöver städa och tvätta.  På fredag kommer äntligen D och sen ska vi mysa hela helgen. Det verkar vara nåt knas med blogg.se-appen. Mina inlägg ser okej ut i redigeringsläge, men när jag publicerar så saknas plötsligt mellanrum mellan vissa ord. 

Krämpor

Förutom tröttheten har min graviditet hittills varit väldigt enkel, men nu börjar saker och ting förändras. Det är dock inte värre än att jag hanterar det. I fredags var jag på Apoteket. Lactulos mot icke-fungerande mage och Novalucol mot de sura  uppstötningarna behövde inhandlas. Lactulosen har ännu inte gett önskat resultat och Novalucol som alltid fungerat tidigare hjälper bara en kort stund. Jag försöker "sittsova" och följa andra knep för att magsyran inte ska få vinna, men just  nu är det en  ojämn kamp. Jag får ge det ett litet tag innan jag letar vidare bland produkterna. Det är ganska begränsat urval när en är gravid. 

Jag har också börjat känna av vad jag tror är början till foglossning. Det är svårt att beskriva var det onda sitter, men i skrevet liksom. Det känns också högt upp på insidan av låren. Som om jag cyklat på en cykel med för hög och bred sadel ungefär. 

I helgen har jag mestadels vilat. Vilat för att klara ännu en arbetsvecka. Trött och less

Jag är trött och sliten. Kroppen har börjat göra ont. Jag rör mig numera långsamt och helst inte mer än nödvändigt. Det går trögt på jobbet med rutiner som inte riktigt fungerar. Jag längtar hem innan jag ens kommit dit. Gnällig är jag  också. Jättegnällig. Trots att jag är trött på jobbet och trött i kroppen tar jag på mig extrajobb när det finns möjlighet. Den här veckan blir det nästan fem timmar utöver min heltid. Jag brukar ta en del i ledighet och en del i pengar när jag  jobbar  över. Jag behöver samla på mig av båda delar. 

Positivt är att minimänniskan i min mage idag stökat runt lite mer efter några ganska stillsamma dagar. I morgon går jag in i vecka 23. 

Positivt är också att det där med att gå ut och äta med jobbet blivit framflyttat. Det blev till slut så att det var flera som inte kunde, så restaurangen avbokades. Jag skäms lite över att jag tycker att inställda trevligheter är något positivt, men det kan inte hjälpas.  Nu är fredagsplanen att få på myskläderna så fort som möjligt efter jobbet och sen sova i soffan.