Mitt livs tonartshöjning

Nu börjar den på allvar, min resa mot föräldraskap. Om allt går vägen kommer jag att skapa en alldeles egen liten familj. Världens bästa familj.

Rutiner

Lilla L styr det mesta gällande NÄR saker ska ske här hemma, men det finns en grundstruktur att utgå ifrån. Vi, eller mest jag, har skapat små rutiner för att få vardagen att fungera och för att vi ska må bra. Små saker som jag klamrar mig fast vid, som gör att jag kan slå på autopiloten då och då. 

Lilla L bestämmer när det är morgon. Det blir allt tidigare och snart når vi någon slags gräns, men än så länge funkar det. Ett tag hade vi morgon klockan sju. Det var tider det. De senaste dagarna har vi haft morgon mellan halv fem och fem. L har varit lite snorig och täppt i näsan, så även om hon hade kunnat ligga kvar och småprata för sig själv har jag inte haft hjärta att dra ut på uppstigandet. På vägen till badrummet trycker jag igång kaffebryggaren som jag laddat kvällen innan, kaffe är viktigt för mig. Särskilt om jag ska gå upp innan fem...

Efter toalettbestyren med saltvattenspray, snorsug (pga tillfälligt snorig näsa) och blöjbyte är det frukost för min del. L jobbar med babygymmet under tiden. När hon sen äter sin frukost somnar hon oftast ifrån och tar dagens första tupplur. Då har jag piggnat till och kan inte somna om. 

Jag ser till att duscha varje dag. Det gör att jag liksom kommer igång. L ligger då på en filt på badrumsgolvet. Hon har inte hur mycket tålamod som helst, men tillräckligt för att jag ska hinna det jag behöver. Hon gillar ljudet från den strilande duschen och det köper mig lite tid. L badar ofta samma dag som vi har tvättstugan. Hon kissar på handduken nästan varje gång och då är det skönt att kunna tvätta den sen. 

I övrigt går vi ut med soporna varje dag, tar en promenad varje dag, handlar ungefär varannan dag och tvättar en gång i veckan. I tvättstugan då alltså. Tvättar för hand gör jag när det behövs, det vill säga nåt bebisplagg varje dag. 

Jag försöker att alltid vara steget före i tankarna och när jag får en stund över fixar och förbereder jag så mycket som möjligt. Sortera tvätt, vika tvätt, diska, dammtorka... Jag låter ingenting bli för stort eftersom det då lätt skulle kunna bli mer än jag mäktar/hinner med. 

För mig känns det viktigt att vara effektiv när jag har möjlighet, för när L är vaken vill jag prioritera henne. Vissa dagar består av amningsmaraton och då får jag verkligen inte mycket hushållsarbete gjort. Men. Det gör ingenting. Jag är mamma till världens ljuvligaste unge. Städa är mindre viktigt. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: