Mitt livs tonartshöjning

Nu börjar den på allvar, min resa mot föräldraskap. Om allt går vägen kommer jag att skapa en alldeles egen liten familj. Världens bästa familj.

Ledvärk och syn

Sen Lilla L:s entré har jag haft problem med lederna i händer och fötter. Det började efter förlossningen och blev värre och värre för varje dag. Särskilt på morgonen gjorde fötterna så vansinnigt ont att jag knappt ville gå ur sängen. När L var tre månader(?) upptäckte jag att jag inte hade lika ont längre. Det gjorde i stort sett inte ont alls! Sen någon vecka är det dock tillbaka och nu är det värst i högerhanden över knogarna. Jag försöker att inte tänka på det, men det påverkar vardagen nu. Idag har jag till exempel haft svårt att krama ur disktrasan. 

Blir det inte värre får jag ha det så här ett tag till. Vem vet, det kanske släpper lika plötsligt som det kom tillbaka? Jag har läst om ledproblem efter graviditet. Ibland går det över efter avslutad amning och ibland inte. Amma vill jag göra minst ett par månader till om jag kan. Jag är dessutom rädd att inte bli tagen på allvar om jag går till läkare. Det syns ju inget! På min vårdcentral känns det ibland som att mottot är "syns inte, finns inte". 

Jag tycker min syn blivit sämre efter graviditeten också. Jag äger ett par glasögon, men jag har inte använt dem sen tidigt i höstas. Nu känner jag att jag behöver dem. Tydligen är det inte ovanligt att synen på verkas av graviditet. 

Jag ska inte klaga. Både graviditet och förlossning gick ju bra, så jag får väl ta lite krämpor nu i stället. Jag har ju dessutom fått världens finaste unge, så vad är väl lite krämpor i sammanhanget?

Fyramånaderskontroll

Lillfjompan ville börja dagen vid fyra, men fick komma över till min säng där hon somnade om ganska snabbt. Under förmiddagen briljerade hon sen när hon vände från rygg till mage genom att för första gången rulla åt vänster. På bvc vägde hon in på stabila 7270 gram och hon är nu 63,5 centimeter lång. Hon följer sina kurvor bra. 

Jag frågade sköterskan om Lilla L:s lite eksemiga hud och fick små burkar med olika salvor att prova. Två av sorterna kan de skriva ut på recept, men det gäller ju att de är bra också om vi ska be om det. Nu testar vi alltså. L:s högersida får Canoderm och vänstersidan får Miniderm. Vi testar även Inotyol mot den lite röda rumpan, vi har hittills bara haft Bepanthen och zinksalva. Ena kinden får Locobase repair och den andra något prov jag fick på apoteket. Jag skulle gärna slippa experimentera så här, men det finns inget annat sätt än att prova sig fram. Ingen av produkterna verkar svida i alla fall och det känns skönt. 

Jag vet att det finns olika åsikter om hur och när "riktig" mat ska introduceras, men jag väljer att följa bvc:s råd gällande det. De säger att man bör börja med små smakprov vid fyra månaders ålder och sen smakportioner vid sex månader. Smakprovet ska inte vara större än ett kryddmått och handlar om att få lära känna nya konsistenser och så klart smaker. L fick sitt första smakprov idag. Yttepyttelite banangröt blandat med bröstmjölk. Hon såg lite skeptisk ut först, men sken upp och verkade tycka att det var gott. 

Barnvagnshistorien då. Jo, nu hävs köpet. Jag har packat ner vagnen i lådor och väntar på att få fraktsedlar skickat till mig. När butiken får vagnen, får jag pengarna tillbaka. Trots en jäkla massa krångel får jag ändå säga att deras kundtjänst har gjort bra ifrån sig. Så. Nu står jag utan riktig vagn. Tur att jag har min lilla resevagn. Den får duga tills vidare. 

Och. Jag har äntligen fått tummen ur och skickat en intresseanmälan gällande att bli blodgivare! Jag har funderat på det i evigheter och nu är det gjort. 

Det har kort och gott varit en bra dag!


Dålig mamma

Jag känner mig usel. Jag smörjer Lilla L som bvc och apotek gett råd om, hon badar (med olja i vattnet) max en gång i veckan, jag byter hennes blöja ofta, torkar, luftar...  Ändå verkar huden bli sämre. Det har uppstått fler torra fläckar på kroppen, rumpan blir lätt röd, huden i armhålorna är irriterad och det känns som att allt är mitt fel. Jag vet inte vad jag gör för fel, men rätt gör jag i alla fall inte. 

Jag känner också att det är mitt fel att vi har en pissig barnvagn. Jag fick en av min syster, men eftersom suffletten hela tiden åkte ner gav jag bort den till en tjej som ville ha den och köpte en ny. Det var en billig vagn, men med både ångerrätt och garanti. Smart, tänkte jag, men problemen började direkt. 

Den nya vagnen drog åt höger. Reklamation och det skickades en ny ram. Inga hjulaxlar. Vagnen drog fortfarande snett. Reklamation. Reklamationen glömdes av och först  när jag kontaktade butiken igen skickades nya hjulaxlar. De nya hjulaxlarna är inte lika originalaxlarna och jag har påtalat diverse problem med detta. Butiken kontrade med att jag visst råkat montera på två bakaxlar. Jag har ju för fasen bara monterat det butiken skickat!! Vagnen är mycket lägre med  de nya hjulaxlarna och jag är så jäkla besviken och missnöjd. Jag har bett om att få häva köpet och väntar på svar. Reklamationer görs tydligen bara via mail och de verkar bara svara på mail en gång om dagen. Jag borde nöjt mig med den första vagnen, den med trasig sufflett. Den som gapar efter mycket...