Mitt livs tonartshöjning

Nu börjar den på allvar, min resa mot föräldraskap. Om allt går vägen kommer jag att skapa en alldeles egen liten familj. Världens bästa familj.

Ultraljud

Idag var det dags för ultraljud för att mäta äggblåsor och slemhinna. Jag är på cd 13. Tyvärr såg det inte så bra ut och risken är stor att det inte blir något fullbordat försök den här månaden. Slemhinnan var bara 5-6 mm och äggblåsan 11 mm. Jag ska på ny undersökning på måndag och då beslutar läkare om försöket ska avbrytas eller inte. 

Tydligen byggs slemhinnan upp först, och att varken den eller äggblåsan kommit så långt kan tyda på att det bara behövs mer tid. Slemhinnans tjocklek och äggblåsans storlek stämde överens, de var liksom i fas med varandra. Hade däremot slemhinnan varit tjockare, men utan att äggblåsan hängt med, då hade läkare avbrutit redan idag. 

Jag hade försökt ställa in mig på att det inte skulle finnas något moget ägg, men jag blev ändå så jäkla besviken. Läkaren påtalade min goda äggreserv, men vad hjälper det om äggen inte mognar? Det går att öka dosen Letrozol, men det vill de inte göra i första taget på grund av risken att för många ägg mognar. Eftersom jag tidigare svarat på enkel dos lär jag få testa det åtminstone en gång till innan höjning kan bli aktuellt. 

Jag hoppas så klart att det hänt grejer tills på måndag, men försöker blicka framåt mot nästa cykel i stället. Allt för att inte bli för besviken på måndag.