Mitt livs tonartshöjning

Nu börjar den på allvar, min resa mot föräldraskap. Om allt går vägen kommer jag att skapa en alldeles egen liten familj. Världens bästa familj.

Intensivt

Jag hinner inte skriva så ofta. L är ganska intensiv just nu och hon sover typ aldrig. Nätterna är bättre, men kvällarna är tuffa. L vaknar och gråter så fort hon inte är i famnen, så jag fixar nåt att äta, äter, borstar tänderna och går på toa med den lilla gaphalsen i famnen. 

Jag ammar just nu bara L på natten och morgonen. Hon klarar sig bra utan under de flesta dagar och hon har faktiskt somnat utan bröstet senaste veckan. 

I eftermiddag ska min granne kolla på en lägenhet. Gillar hon den blir hennes trea snart ledig. Jag har grubblat fram och tillbaka, men jag kommer att söka den så fort den kommer ut. 

38

Jag är 38 nu. Jag firar inte födelsedag egentligen, men fikade lite med mina föräldrar, mormor och lillebror. L var också med förstås. 

L hade med hjälp av sina mostrar ordnat present till mig. Mina systrar är så fina. Jag har svårt att ta emot presenter och det känns alltid som att jag står i skuld till den som gett mig något. Jag förväntar mig aldrig presenter och tycker inte att jag gjort mig förtjänt av några. 

Viktiga personer glömde bort min dag. Även om jag inte firar, så känns det ändå fint att bli ihågkommen med ett grattis via sms. Nu är födelsedagen i all fall över. Nästa gång det är födelsedag i det här hushållet är det L:s ettårsdag. Det är bara tre månader till dess. 

Ensam

Jag känner mig ensam då och då. Senaste tiden ganska ofta eftersom alla andra har fullt upp med sitt. L är ett fantastiskt sällskap, men vi har inga djupare diskussioner. Igår kröp jag ner i sängen samtidigt som L. Jag tänkte att jag skulle gå upp igen när hon somnat,  men när hon väl gjort det kände jag att det inte fanns någon anledning för mig att vara uppe. Jag låg kvar, lyssnade lite på ljudbok och somnade sen. L somnade sju. Jag vid halv nio.